Τηλεόραση

Η κομματοκρατία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Εμείς στο Ποτάμι στείλαμε ένα μήνυμα αλήθειας προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο όμως δεν πείσαμε. Πρέπει τώρα να δούμε γιατί συνέβη αυτό. Φυσικά δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του επικεφαλής μας  Σταύρου Θεοδωράκη καθώς το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι οδηγούμαστε σε συνέδριο στις αρχές Δεκεμβρίου, επισήμανε ο Χάρης Θεοχάρης, βουλευτής του Ποταμιού, στην εκπομπή «στον Ενικό» του Ν. Χατζηνικολάου.

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως αδιαμφισβήτητα  οι δημοσκοπήσεις επηρέασαν τη συμπίεση του Ποταμιού. Παρόλα αυτά θα ήταν άδικο προς τη διαδικασία αυτοκριτικής του Ποταμιού να υποστηριχθεί ότι αυτό ήταν η κύρια αιτία της εκλογικής αυτής συμπίεσης.

Οι Κυβερνήσεις πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η αλαζονεία και η νομή της εξουσίας. Ζητήματα όπως η κομματοκρατία, το εκλογικό σύστημα και η αναποτελεσματική διακυβέρνηση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από εμάς. Υπό αυτή την έννοια οποιαδήποτε συνεργασία έχοντας το 4% ή το 5% δεν θα επέτρεπε την ανατροπή τους και θα μετέτρεπε το Ποτάμι σε δεκανίκι της Κυβέρνησης, σε νέους ΑΝΕΛ. Αυτό ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα όπως το Ποτάμι δεν το ήθελε και δεν το θέλει και θα πρέπει να υπογραμμίσω πως ο στόχος του 10% σε αυτό ακριβώς αποσκοπούσε.

Κλείνοντας ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως αυτήν την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης εντέλει θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός, όταν μετά τη 2η αξιολόγηση η κυβερνητική ανεπάρκεια θα οδηγήσει σε νέα μέτρα.