Ραδιόφωνο

Η Κυβέρνηση δεν έχει το σθένος που απαιτείται για την εφαρμογή του προγράμματος – ΣΚΑΙ 100,3

“Mετά την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τις λεγόμενες ουρές από τα πρώτα προαπαιτούμενα, έπονται 2-3 ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώνας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Τάκη Χατζή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση κρίνοντας ως κατ’ αρχήν θετική τη σκέψη αντικατάστασης του με ισοδύναμο, που θα προέλθει από το φόρο στα τυχερά παιχνίδια, που όπως είπε, είναι μέρος της πρότασης που κατέθεσε το ΠΟΤΑΜΙ. “Στη συνέχεια θα πρέπει να συμφωνηθεί η λίστα των επόμενων προαπαιτουμένων, μεταξύ των οποίων σαφώς θα περιληφθούν τα θέματα των αγροτών και το ασφαλιστικό. Σχετικά αναμένονται δύο νομοσχέδια, ένα για το ασφαλιστικό και ένα δεύτερο, που θα συμπεριλάβει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα. Με την εφαρμογή της πρώτης ομάδας προαπαιτουμένων θα ξεκλειδώσει η δόση των δύο δις και με τη δεύτερη ομάδα προαπαιτουμένων αναμένεται να δοθεί η δόση του ενός δις. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί η αξιολόγηση, προκειμένου να τεθούν και νέα προαπαιτούμενα, ώστε να καταλήξουμε προς το τέλος του έτους στη διαχείριση του θέματος του χρέους”,επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δυνατότητες της Κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα υπογράμμισε  ότι “δεν φαίνεται να έχει το σθένος που απαιτείται και διαπιστώνονται συνεχείς καθυστερήσεις, παρά το περιθώριο ευελιξίας που παρέχει το γεγονός, ότι τελικά για την ανακεφαλαιοποίηση απαιτείται μικρότερο ποσό απ’ όσο έχει προϋπολογιστεί”. Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν συγκεκριμένοι Υπουργοί που δεν προχωρούν τις διαδικασίες, ώστε σήμερα να έχουμε φτάσει σε τέτοιο οριακό σημείο, που επιβάλλεται να πρέπει να αναδιαρθρώσουμε όλο μας το ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ παρήλθαν άπρακτοι 7-8 μήνες.