Ραδιόφωνο

Η Κυβέρνηση κατάφερε να μηδενίσει 40 δις ευρώ περιουσία του Ελληνικού λαού – Αθήνα 984

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσκολία και κάνει έκκληση για προσχηματικό διάλογο. Στην πράξη δεν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο”, υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, στον Αθήνα 984 και στην εκπομπή της Ν. Καραγιάννη. Συνεχίζοντας επισήμανε πως αυτό φάνηκε μετά τον Ιανουάριο όταν το Ποτάμι πρότεινε να σχηματιστεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και η Κυβέρνηση απάντησε πως ο στόχος του Ποταμιού ήταν οι «καρέκλες».  “Εμείς δεν κλείνουμε πόρτες στη συνεννόηση αλλά θέτουμε πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε αυτό”.

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΤΧΣ πούλησε τη συμμετοχή του στη Eurobank στα 0,30 ευρώ φώναζε για σκάνδαλο, ενώ σήμερα που οι ΑΜΚ έγιναν στα 0,01 και 0,02 ευρώ δεν κουνιέται φύλλο. “Η Κυβέρνηση εξαφάνισε 40 δισ ευρώ περιουσία του Ελληνικού λαού στο ΤΧΣ. Αυτά είναι ποσά που τα δανείστηκε το Ελληνικό Δημόσιο και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δουλέψουν για να τα αποπληρώσουν”. O Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως η Κυβέρνηση αφού κατέστρεψε την οικονομία, μηδένισε την αξία των τραπεζών και εν συνεχεία αναγκάστηκε να αποδεχτεί τις εξευτελιστικές τιμές προσφοράς των funds.

Αναφορικά με τους νέους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που εισήγαγε με το πρόσφατο νομοσχέδιο η Κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού δήλωσε ότι από τη μία οι προϋποθέσεις επιλογής διοικήσεων που τέθηκαν είναι αρκετά αυστηρές, όμως από την άλλη όταν ένα τραπεζικό σύστημα έρχεται σε τέτοιο αδιέξοδο οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Κλείνοντας επισήμανε πως “ είναι λογικό ζητούμενο η εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών να γίνει από νέες διοικήσεις, καθώς αυτό θα επιτρέψει την επιτάχυνση της διαδικασίας”.