Τηλεόραση

Η Κυβέρνηση να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή

στο μαύρο εμπόριο κρασιού και τσίπουρου αντί να πυροβολεί τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ” με τους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός, ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια ακριβώς αποτυχημένη συνταγή, που έχει ακολουθηθεί εδώ κι έξι χρόνια μέσα στις συνθήκες της κρίσης που ζούμε. Διαπραγματεύεται μόνο για νέους φόρους με τους οποίους θα πυροβολήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, πρώτα τη ζυθοποιεία, μετά τους οινοπαραγωγούς, έχοντας αφήσει στο απυρόβλητο το γαλλικό μοσχαρίσιο κρέας. Διαπραγματεύεται όμως και για κάτι ακόμη: πώς θα διορθώσει όλα τα δικά της λάθη του Αυγούστου φέρνοντας τη χώρα σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων υπενθύμισε, ότι αυτή η Κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με το ακλόνητο επιχείρημα περί σεισάχθειας.

Η Κυβέρνηση, είπε, επιλέγει να βάζει φόρο στο κρασί αντί να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή στη μαύρη διακίνηση κρασιού και τσίπουρου, την ώρα που όλη η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε χώρες που παράγουν και δεν φορολογούν το κρασί και άλλες που δεν παράγουν και γι’ αυτό επιβάλλουν φόρο. Επιλέγει με την ίδια λογική να βάζει φόρο στα παίγνια της ΟΠΑΠ Α.Ε. αντί να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή του παράνομου στοιχήματος.

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ανέφερε, πως αυτές τις μέρες παρακολουθούμε μεταξύ άλλων το ξεπούλημα τους. Οι ελληνικές Τράπεζες αποτιμώνται συνολικά σε 750 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικά ανέφερε, ότι η μετοχή της EUROBANK αποτιμήθηκε στο ένα λεπτό του ευρώ, ενώ όλη η Τράπεζα Πειραιώς αποτιμάται στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε, 58 δις-18 δις των αποθεματικών των Τραπεζών πριν από την ανακεφαλαιοποίηση και 40 δις του ΤΧΣ-ουσιαστικά χαρίζονται.