Ανακοινώσεις

Η πολιτική της κυβέρνησης διευρύνει τις ανισότητες

Πολιτική φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, ανέχειας, διάλυσης των μικρομεσαίων και αύξησης των ανισοτήτων από την «πρώτη φορά αριστερά» καταδεικνύουν τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Πλήθος μεγεθών καταρρίπτουν το αφήγημα της κυβέρνηση περί «δίκαιης» ανάπτυξης, η οποία στην πραγματικότητα δρα προς όφελος μόνο του 1,3% του πληθυσμού της χώρας.

Η κοινωνική πραγματικότητα την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει το 37% των νοικοκυριών να ζει με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ και το 75,3% των νοικοκυριών να παρουσιάζει μείωση εισοδημάτων το 2016.

Το 16% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, ενώ το 73,3% των 1,2 εκατομμυρίων ανέργων είναι σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας.

Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής διεύρυνσης των ανισοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το γεγονός πως οι μόνες κατηγορίες εισοδημάτων που εμφανίζουν αύξηση της αντιπροσώπευσής τους στο σύνολο του πληθυσμού είναι τα εισοδήματα άνω 40.000 ευρώ και τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.