Ανακοινώσεις

Mια συνέντευξη τύπου που πιστοποιεί την σύγχυση της κυβέρνησης

Παρακολουθήσαμε μια συνέντευξη τύπου που πιστοποιεί την σύγχυση της κυβέρνησης. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:

Πρώτον, στην διαπραγμάτευση, πρώτα συμφωνείς τα κύρια σημαντικά σημεία και μετά κλείνουν οι λεπτομέρειες. Είναι φανερό πως στα κύρια σημεία δεν υπάρχει συμφωνία και άρα «τα πολλά μικρά θέματα», δεν τα άγγιξαν καν. Ας μην παραπληροφορούν.

Δεύτερον, η κυβέρνηση φέρνει σε συνεννόηση με τους θεσμούς ένα νομοσχέδιο που υλοποιεί δεσμεύσεις που οι θεσμοί θεωρούν ως ελάχιστες για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης όταν επιστρέψουν. Αντί να μας λέει πως νομοθετεί με δική της ευθύνη να μας πει τι έχει εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα για αυτή τη νομοθέτηση. Μήπως θα παρακαλεί για κάποιο – όποιο – ποσό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της;

Τρίτον, όποιος έχει κάνει ακόμη και σεμινάριο διαπραγμάτευσης, ξέρει πως το σπάσιμο της διαπραγμάτευσης σε κομμάτια και η μερική συμφωνία μειώνει το προσδοκώμενο όφελος. «Τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι να συμφωνηθούν όλα», είναι η αρχή. Η κυβέρνηση σπάει αυτή την αρχή με την ερασιτεχνική της μεθοδολογία.

Η κυβέρνηση σήμερα, δια των εκπροσώπων της κκ. Τσακαλώτου, Κατρούγκαλου και Σταθάκη, έδειξε πως ακολουθεί παραπλανητική, λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική παριστάνοντας τον σκληρό διαπραγματευτή πριν συνθηκολογήσει και υπογράψει άλλη μια κακή συμφωνία.

Ας προσέξει.