Ραδιόφωνο

Να μην επαναληφθούν τα δράματα του παρελθόντος – Πρώτο Πρόγραμμα

«Η κυβέρνηση πρέπει να βγει στις αγορές χωρίς πισωγυρίσματα και με τρόπο που να πείθει ότι δεν το κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στη Μαρία Γεωργίου. Για να συμβεί αυτό -όπως είπε- χρειάζονται δύο προϋποθέσεις:


1.Να μην επαναληφθούν τα δράματα του παρελθόντος. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν άλλες δύο αξιολογήσεις και αυτές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους. Να μην προσπαθήσει η κυβέρνηση να τα βάλει όλα μαζί σε μία αξιολόγηση τον Αύγουστο του 2018. Εάν το κάνει αυτό, θα δώσει πάλι την εντύπωση ότι δεν πληρούμε τις υποχρεώσεις μας.

2.Να δώσουμε ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και στρατηγικό μήνυμα στις αγορές. Να περιγράψουμε τις επόμενες κινήσεις και τα ομόλογα που θα ακολουθήσουν στο επόμενο -μετά την πρώτη έξοδο- χρονικό διάστημα.

Ο επόμενος σκόπελος που θα συναντήσουμε, πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης, είναι ο Αύγουστος του 2018:

«Η κυβέρνηση λανθασμένα ζητάει ξεκάθαρη έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης. Επειδή θα πλησιάζει πολύ κοντά στις εκλογές θα θέλει να δώσει μια εντύπωση ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια. Πρέπει να συνειδοποιήσουμε ότι θα δοθούν κάποια βήματα για το χρέος, αλλά θα είναι υπό αίρεση κατόπιν αξιολογήσεων και όχι όλα μαζί. Αν επιμείνει, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει και θα γνωρίσει και πάλι μια ήττα από τους δικούς της διακηρυγμένους στόχους».

Αναφερόμενος στο πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι έχουμε μπλέξει στις εκατέρωθεν λάσπες:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποτίθεται μια νέα δύναμη, αλλά έχει μπει πλήρως στη λογική της σκανδαλολογίας, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση. Αντί να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου, ασχολούμαστε με ένα πόρισμα για τον κ. Παπαντωνίου που λέει ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα. Η Βουλή θα μπορούσε να το αναγνωρίσει αυτό για να διαφυλάξει το κύρος της και να μην ξεκινήσει αυτή η διαδικασία».

«Οι πολιτικοί έχουν αποκοπεί από την κοινωνία, έχουν γίνει αυτοαναφορικοί. Όταν φτάνουμε σε τέτοιες περιόδους κρίσης, μόνο η κοινωνία μπορεί να δώσει λύσεις και να αναζωογονήσει την πολιτική», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.