Ραδιόφωνο

Ο εχθρός είναι η παλιά νοοτροπία του πολιτικού κόσμου – Παραπολιτικά 90,1

“Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε αέρα ανανέωσης στο δεξιό κομμάτι του πολιτικού φάσματος. Από την άλλη πλευρά το κέντρο είναι κατακερματισμένο και εάν δεν επιταχυνθούν οι εξελίξεις αυτός ο χώρος θα είναι εύκολο να αλωθεί», επεσήμανε ο Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή της Μ. Πυργιώτη και του Α. Παπαδόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1». «Όλα τα κόμματα αναμένεται να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους».

Όπως είπε υπάρχουν διαφοροποιήσεις του Ποταμιού με την κεντροδεξιά, καθώς η ΝΔ θα κουβαλάει πάντα το δεξιό κομμάτι της. «Εμείς πιστεύουμε στον πολιτικό φιλελευθερισμό και ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι το σύμπτωμα των βαθύτερων προβλημάτων της χώρας, που είναι θεσμικά. Αυτά προτάσσουμε έχοντας ένα διακριτό στίγμα. Αφού προσδιοριστούν οι διαφορές στα επιμέρους σημεία τότε μπορεί κανείς ανάλογα με το μέγεθος των επικαλύψεων να συζητήσει συνεργασίες. Οι συναντήσεις έχουν νόημα. Η επιβίωση του χώρου της Κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Κέντρου είναι εφικτή μόνο εάν γίνει υπέρβαση των παλιών σχημάτων».

Ακόμη απαντώντας σε ερώτηση για το σχηματισμό του λεγόμενου ευρωπαϊκού μετώπου ανέφερε, ότι ο «εχθρός» δεν είναι ο αντιευρωπαϊσμός, αλλά η παλιά νοοτροπία του πολιτικού κόσμου, ότι οι λύσεις έρχονται από την πολιτική. «Εμείς πιστεύουμε ότι οι λύσεις έρχονται από την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», υπογράμμισε.