Ραδιόφωνο

Ο Βαρουφάκης προπαγανδίζει τα ανεκδιήγητα – Alpha 98,9

«Η κυβέρνηση στο βωμό της επικοινωνιακής διαχείρισης καθυστερεί τη συμφωνία που θα μπορούσε να πετύχει με τους ίδιους όρους τον Δεκέμβριο. Αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας, έλλειψη ρευστότητας, και σε συνδυασμό με την ανικανότητα και την αδιαφορία σε όλα τα επίπεδα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο», επεσήμανε ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 989 και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Συνέχισε εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα πολιτικό σενάριο στο μυαλό της, ότι δεν θα χρειάζεται άλλα μέτρα το επόμενο διάστημα. Υποτιμώντας τον ελληνικό λαό, πιστεύει ότι ο κόσμος σε ένα χρόνο θα ξεχάσει τα μέτρα ή θα τα συνηθίσει και τότε θα πάει σε εκλογές αφήνοντας τα πιο άσχημα για το 2019».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Βαρουφάκη περί δραχμής, τόνισε πως «ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να προπαγανδίζει τα ανεκδιήγητα που τα πληρώνουμε ακόμη και τώρα. Πληρώνουμε 3ο και 4ο μνημόνιο εξαιτίας του και τολμάει και βγαίνει και ζητάει και ειδικό δικαστήριο. Αυτή η περίοδος πρέπει να εξεταστεί, πώς μια χώρα αυτοπυροβολήθηκε το 2015.  Ο πρωθυπουργός το είχε plan A, είδε την άβυσσο, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, είδε τι έχει μέσα και το ξαναέκλεισε με τρόμο. Τώρα ακολουθεί δυστυχώς τη λογική της πλήρους υποταγής επειδή δεν έχει σχέδιο».

«Το κυριότερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η διχαστική πολιτική της. Δεν έχουν άλλο μοντέλο στο μυαλό τους. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις βλέπεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καθρέφτης του παρελθόντος. Τι μας είπε ο κ. Σταθάκης για το εφάπαξ του διευθυντή του ΔΕΣΦΑ; Ότι τα ίδια έκανε και η ΝΔ το 2009 και μάλιστα σε βαθμό πολλαπλάσιο.

Δηλαδή το manual που έχει πάρει, οι οδηγίες χρήσης του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην πραγματικότητα είναι η τελευταία φάλαγγα της μεταπολίτευσης. Σε ποια συνδικαλιστικά όργανα έμαθε την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ; Σε αυτά που ζητούσαν όσα έδιναν οι κυβερνήσεις τόσα  χρόνια. Είναι συνυπεύθυνοι. Αυτό είναι το μοντέλο που ξέρουν. Τα ρουσφέτια, τα πελατειακό κράτος και τίποτε άλλο».