Συνεντεύξεις, Τηλεόραση

Ο Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στο Euronews

«Το σχέδιο είναι να επιτρέψουμε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα όσοι έχουν κάνει εμβόλιο με πιστοποιητικό εμβολιασμού και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ» σημειώνει ο Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Euronews σχετικά με τα βήματα επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού κάνοντας αναφορά στην αναμενόμενη άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους έρχονται με «πράσινο πάσο» από την Ε.Ε. και τις χώρες με διμερείς συμφωνίες. Επίσης, επισημαίνει ότι «θα γίνονται τυχαίοι έλεγχοι κατά την άφιξη» και ότι «oι κανόνες θα εφαρμόζονται για όλους».

Σχετικά με την αποδοχή από την Ε.Ε., της πρότασης για το «πράσινο πάσο» ο κ. υπουργός σημειώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρότασή μας, υιοθετήθηκε. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει γρήγορα αυτή η πρωτοβουλία και θα επιταχυνθούν οι νομικές και τεχνικές διαδικασίες για να προλάβουμε το καλοκαίρι». Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι στην περίπτωση που αυτό δεν προχωρήσει «η Ελλάδα θα υιοθετήσει τους δικούς της κανόνες και θα αναγνωρίσει τα “πιστοποιητικά εμβολιασμού” κάθε ευρωπαϊκής χώρας.»

Παράλληλα, αποδοχή του ρωσικού εμβολίου, εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό αλλά και επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θέτονται στο ρεπορτάζ που κλείνει με αναφορά στο νέο σλόγκαν του ελληνικού τουρισμού, το “All you want is Greece”.