Ραδιόφωνο

Ο Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στο Πρώτο Πρόγραμμα – 22/02/21

Πέρσι καταφέραμε να ανοίξουμε και να κρατήσουμε μια ισορροπία. Πετύχαμε περισσότερα από όσα υπολογίζαμε ξεκινώντας και το κατορθώσαμε χωρίς τα εμβόλια και τα γρήγορα τεστ στα χέρια μας. Δηλαδή, χωρίς βασικά εργαλεία τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε φέτος προς όφελος της τουριστικής οικονομίας μας. Εγώ μπορώ να εγγυηθώ πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη.
Θέλουμε να ανοίξουμε όσο γίνεται περισσότερο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η ελληνική οικονομία. Κατά τεκμήριο οι χώρες που είναι πιο ασφαλείς είναι οι χώρες όπου έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός περισσότερο, όπως οι Η.Π.Α., η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. Αυτήν τη στιγμή ο εμβολιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεπεράσει το 25%.
Ο τουρισμός θα ανοίξει και φέτος υπό τις σωστές προϋποθέσεις όπως έγινε και πέρσι. Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να αποδεχτώ τη δυσφημιστική για τη χώρα μας κριτική που ακούσαμε από την αντιπολίτευση. Τώρα πια, εκ των υστέρων, όταν βλέπουμε ότι πέρσι τον Αύγουστο, με 3 εκατομμύρια ξένους τουρίστες στη χώρα μας, είχαμε κάτω από 200 κρούσματα την ημέρα και όταν ξέρουμε ότι το δεύτερο κύμα ήρθε τον Οκτώβριο, όπως περίμεναν οι επιστήμονες, κατανοούμε ότι ο τουρισμός ουδόλως επηρέασε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.