Από το Βήμα της Βουλής

Ομιλία στις επιτροπές οικονομικών και δημόσιας διοίκησης.

Την πτώση της Ελλάδας κατά 7 θέσεις από το 2015 στην κατάταξη των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών (Δείκτης DESI) επισήμανε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για τη μεταφορά 2 οδηγιών για την προσβασιμότητα των ηλεκτρονικών εφαρμογών και τον ΦΠΑ στη Βουλή.

Στην ομιλία του στις επιτροπές οικονομικών και δημόσιας διοίκησης ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως η χώρα σήμερα βρίσκεται στην 28η και τελευταία θέση στην ΕΕ. Σημείωσε δε  πως δεν αρκούν οι ενσωματώσεις οδηγιών χωρίς σχέδιο και πόρους, καθώς την ίδια στιγμή οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του δημοσίου δεν είναι εύχρηστες και δεν παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες ουσίας στους πολίτες.

 

Ειδικά για τα ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον ψηφιακό κόσμο, υπογράμμισε πως η ψηφιακή ισότητα είναι μέρος ενός εκτεταμένου σχεδίου δράσεως που έχει η Νέα Δημοκρατία, το οποίο βασίζεται και προβλέπει τη θέσπιση θέσης εθνικού συντονιστή, τη δημιουργία ειδικού κοινωνικού ταμείου για τη στήριξη των ΑμεΑ, τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ και τη δημιουργία προγράμματος προσωπικής βοήθειας για τις περιπτώσεις ατόμων με υψηλό ποσοστό αναπηρίας.