Ραδιόφωνο

Πρέπει να βγάλουμε το τσιρότο του Μνημονίου με μια κίνηση – Πρώτο Πρόγραμμα

Για τη χώρα δεν έχει καμία σημασία πιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα είναι πρώτο στις επερχόμενες εκλογές. Σημασία έχει ποιος θα είναι ο ισχυρός τρίτος πόλος και κατό πόσο θα μπορέσει να επιβάλει συνεργασίες, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ, στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή των Μ. Γεωργίου και Γ. Πίκουλα.

Η πρόταση διακυβέρνησης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις: να σταματήσουμε να ρίχνουμε πέτρες ο ένας στον άλλο, να γίνει κάτι με τον παράλογο εκλογικό νόμο και το bonus των πενήντα εδρών και τέλος αξιοκρατία και επιλογή με ανοιχτές αδιάβλητες διαδικασίες για όλες τις υψηλές κρατικές θέσεις.

Στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η ανοχή του δεύτερου κόμματος στα θέματα εφαρμογής του Μνημονίου, αλλιώς σε τρεις μήνες η χώρα θα βρίσκεται πάλι στο χείλος της καταστροφής. Είναι λάθος να λέμε ότι θα διαπραγματευτούμε ξανά τη συμφωνία που μόλις υπογράψαμε. Μόλις βγήκαμε από μια καταστροφική εφτάμηνη διαπραγμάτευση και επίσης η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι κάθε φορά που διαπραγματευόμαστε, παίρνουμε χειρότερα μέτρα. Είναι επιτακτικό να προχωρήσουμε με την εφαρμογή γιατί ο μόνος τρόπος να βγούμε από το Μνημόνιο είναι να το εφαρμόσουμε και να τελειώνουμε. Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε το «τσιρότο» του Μνημονίου με μια κίνηση και όχι τρίχα τρίχα, αργά και βασανιστικά. Το κάναμε αυτό πέντε χρόνια τώρα και δεν πετυχαίνει. Μπορούμε όμως, και αυτό προτείνει το ΠΟΤΑΜΙ να εφαρμόσουμε με επιτυχία παράλληλες δράσεις που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Μνημονίου, να φέρουμε κοινωνικό μέρισμα, το οποίο και θα προωθηθεί στην κοινωνία για την ανακούφισή της.

Το δίλημμα που τίθεται από τα άλλα κόμματα «παλιό- νέο» είναι πλασματικό. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι «αλήθεια ή ψέμα» και μέχρι τώρα δε βλέπουμε διαφορές μεταξύ τους: Με ψέμματα βγήκε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με ψέμματα τον ανέτρεψε ο Α. Σαμαράς το 2012, με ψέμματα ανέβηκε στην εξουσία ο Α. Τσίπρας το 2014.