Ραδιόφωνο

Σε συμπληγάδες η Κυβέρνηση, σε τέλμα η χώρα – Παραπολιτικά FM

“Η Κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα από τις συμπληγάδες των εταίρων και των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών. Είναι εμφανής η κυβερνητική αμηχανία τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε τέλμα με τις τράπεζες και το χρηματιστήριο σε περιδίνηση και με το εξωτερικό περιβάλλον να παρουσιάζει αυξημένους κινδύνους λόγω της κατάστασης στην Κίνα και τις αβεβαιότητες για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα”, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στην Μ. Πυργιώτη και τον Α. Παπαδόπουλο στα Παραπολιτικά FM.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υποστήριξε πως οι πολιτικές εξελίξεις είναι δεδομένες και πως η ακινησία δεν μπορεί να συνεχιστεί. “H ακινησία θα φέρει σε δυσκολότερη θέση την οικονομία από τις εκλογές. Σε στρατηγικό ορίζοντα η χώρα θα βρει λύση μέσω εκλογών που θα κερδηθούν από μια Κυβέρνηση που δε  θα έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό”.

Σημείωσε δε πως δεν τον φοβίζει το ενδεχόμενο να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και στον παλαιό αντι-μνημονιακό του λόγο, καθώς καμία Κυβέρνηση δεν έπεσε από την αντιπολίτευση παρά από τις ψεύτικες υποσχέσεις και το «λεφτά υπάρχουν».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό και τις αδικίες που αυτό δημιουργεί ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως οι ασφαλιστικές εισφορές των μελών της οικογένειας των αγροτών θα έπρεπε να περνάνε ως έξοδα και να μειώνουν τη φορολογία εισοδήματος. Επισήμανε δε πως οι περικοπές, οι οποίες είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν λόγω του γεγονότος ότι το ελληνικό δημόσιο πτώχευσε, θα πρέπει να γίνουν με δικαιοσύνη. “Υπάρχει περιθώριο να περικοπούν οι επιδοτήσεις των ταμείων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. H Συμφωνία για την επιδότηση του ταμείου της ΔΕΗ έγινε για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποίηση. Χάριν της περιουσίας της ΔΕΗ που σήμερα αποτιμάται στα 650 εκ ευρώ έχουμε πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια 8 δις ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν το κράτος έχει πτωχεύσει, έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις και έχει περικόψει τις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων που τόσα χρόνια πλήρωναν τις εισφορές τους”, υπογράμμισε κατηγορηματικά ο Χάρης Θεοχάρης.

Κλείνοντας ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι το Ποτάμι και τη νέα ηγεσία της ΝΔ τους ενώνει σε επίπεδο ρητορικής η αποστροφή προς τον λαϊκισμό. “Εγώ όμως δίνω μεγαλύτερο βάρος στον πολιτικό φιλελευθερισμό, ο οποίος προηγείται του οικονομικού. Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στις θεσμικές αλλαγές, ώστε να μειώσουμε τη δύναμη του πρωθυπουργικού συστήματος και να μοιράσουμε τις εξουσίες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης.