Ραδιόφωνο

Αναγκαίες οι βαθιές τομές – Focus 103.6

“Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της χώρας είναι το πολιτικό σύστημα, στο οποίο δεν υπάρχει καμία διάκριση εξουσιών, το οποίο δημιουργεί ασφυξία στον ιδιωτικό τομέα και ελέγχει απόλυτα το κράτος”, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, στον Focus FM.  Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα υποστήριξε πως οι υπερεξουσίες του Πρωθυπουργικού αξιώματος είναι αυτές που οδηγούν στη διαφθορά και την έλλειψη συναίνεσης και συνέχισε λέγοντας πως απαιτείται μια βελούδινη πολιτική επανάσταση που θα διαμορφώσει ένα σύστημα με πραγματική διάκριση εξουσιών στα πρότυπα του γαλλικού, κυπριακού και αμερικανικού μοντέλου.

“To πολιτικό εγχείρημα που απαιτείται για τη λύση αυτού του προβλήματος απαιτεί πλατιές κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις και συμφωνίες. Απαιτεί τη συνάντηση ανθρώπων από όλους τους χώρους που αντιπροσωπεύουν τον ορθολογισμό απέναντι στο λαϊκισμό. Γιατί στην πραγματικότητα θα πρέπει να πούμε ότι το μεγάλο Ναι και το μεγάλο Όχι βρίσκεται στην αντίθεση μεταξύ λαϊκισμού και ορθολογισμού”, σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε πως είναι αναγκαίες οι βαθιές τομές και αλλαγές και πως υπάρχει μια πληθώρα δυνάμεων στην κοινωνία που επιθυμεί να φύγει μακριά από τον λαϊκισμό της Κυβέρνησης. Από την άλλη είναι έντονο και το φαινόμενο της παραίτησης πολλών πολιτών, αποτέλεσμα της περιδίνησης στην οποία έχει βάλει τη χώρα η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας ο Χάρης Θεοχάρης αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση δήλωσε πως αν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προβεί σε πολιτική διαπραγμάτευση, διαπράττει το ίδιο λάθος με τη Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και το πιο πιθανό είναι να μείνει με το ακουστικό στο χέρι.