Συναντήσεις, Υπουργείο Τουρισμού

Σημεία ομιλίας Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρουμανία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021, Βουκουρέστι 18/3/2021

ο 2021 είναι μια χρονιά-ορόσημο, διότι η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μας βρίσκει πλέον όλους μαζί, ενωμένους, να πολεμάμε και πάλι. Αυτή τη φορά απέναντι σε έναν αόρατο, επίμονο και ύπουλο εχθρό, την πανδημία. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα η περιπέτεια αυτή θα αποτελεί παρελθόν. Πλέον έχουμε πολύ ισχυρούς συμμάχους, με πρώτα από όλα τα εμβόλια, τα οποία θα μας οδηγήσουν σταδιακά, αλλά με σιγουριά, στην έξοδο από το σκοτεινό τούνελ της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Οι μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ελλάδα, η σημαντική ελληνική παροικία στη Ρουμανία, και οι πολυάριθμοι Ρουμάνοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, αποτυπώνουν ξεκάθαρα τη διαχρονική μας συνεργασία.
Δε θα αφήσουμε τίποτα να επηρεάσει τη μοναδική και ασύγκριτη εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας. Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρουμάνους φίλους μας. Να τους διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί διεθνώς στον τομέα της υγειονομικής προστασίας. Και, βέβαια, παραμένει η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο.

Η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου πραγματοποιούνται όνειρα και επιθυμίες -και δεν μπορώ να σκεφτώ καμία επιθυμία που να φλογίζει την καρδιά των ανθρώπων σήμερα πιο πολύ από ένα ταξίδι στις ηλιόλουστες παραλίες, στα ορεινά τοπία, σε κάθε γωνιά της υπέροχης πατρίδας μου. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω, ακριβώς επειδή ξέρω ότι ισχύει: Περισσότερο από ποτέ, το καλοκαίρι του 2021, «all you want is Greece!».