Ανακοινώσεις, Υφυπουργός Οικονομικών

Συνάντηση Χάρη Θεοχάρη με εκπροσώπους εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής κ. Μαίρη Ψύλλα συναντήσαμε τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης και συγκεκριμένο τους Valentina Reino, Head of Public Policy & Campaign της Airbnb για τη Νότια Ευρώπη, Katerina Shearer, Senior Manager Public Affairs για τη Booking και Iban Rabasa, Senior Manager EU Government & Corporate Affairs της Expedia Group και συζητήσαμε ευρύτερα τις προοπτικές που τομέα τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Μιλήσαμε αναλυτικά επίσης για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας, ανανέωση του οποίου υπογράφεται σήμερα με την ΑΑΔΕ.

Μνημόνιο που είναι παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής καθιστώντας την χώρα μας πρωτοπόρο στον τομέα αυτό και φέρνοντας δεκαπλασιασμό των εσόδων τα τελευταία χρόνια.

Τέλος συζήτησαν τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση, ανακοινώσεις που υπηρετούν την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης της βραχυχρόνιας μίσθωσης ως τουριστικό προϊόν και του δικαιώματος των πολιτών για προσιτή στέγη.