Ραδιόφωνο

Stigma Radio 97.6

Ο ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστική αναλγησία υλοποιεί άκριτα τις συνταγές των μνημονίων που έρχονται από το εξωτερικό. Όσο κάνουμε τα πράγματα με το μαχαίρι στο λαιμό, υποκρινόμενοι τους επαναστάτες αλλά στην πραγματικότητα υποκύπτοντας πλήρως, δε θα φέρουμε ποτέ κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος που λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά με τρόπο ώστε να κρατήσουμε εμείς τον έλεγχο. Χρειάζεται να αλλάξουμε τα μέτρα αυτά σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες δικαίου της χώρας μας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μικρομεσαίους να προσαρμοστούν.

Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο παραπλανά τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα. Η κουβέντα περί απλής αναλογικής είναι απαράδεκτη και προσχηματική. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ομνύει στη σταθερότητα, ταυτόχρονα μιλάει για απλή αναλογική που θα οδηγήσει σε μόνιμη ακυβερνησία.

Ένα ενδεχόμενο Brexit θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποσχιστικές τάσεις στην Ευρώπη. Μπροστά σ’ αυτόν τον κίνδυνο, η Κομισιόν είναι πιθανό να κρατήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στη Μ. Βρετανία ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες χώρες.