Τηλεόραση

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γ. Παπαδάκη

“Αν πάμε σε σε έναν εκλογικό νόμο με απλή αναλογική που δε θα δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τη χώρα”, δήλωσε ο Βουλευτής Β Αθηνών  Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γ. Παπαδάκη. Πρότεινε δε την αποδέσμευση της εκλογής  νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία ώστε ο Πρωθυπουργός να ψηφίζεται για κυβέρνηση 4ετίας και να μην εξαρτάται από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και συνέδεσε την αλλαγή εκλογικού νόμου με την αναγκαιότητα Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ φόρο-έκτρωμα καθώς σε παγκόσμια πρωτοτυπία συμπυκνώνει δύο φόρους, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης υπογράμμισε ότι έχοντας πρόσφατα επαφές  στη Νέα Υόρκη, διαπίστωσε ότι “δεν πρόκειται να έρθουν επενδύσεις υπό τις δεδομένες συνθήκες, ακούνε Ελλάδα και τρέχουν, μόνο γύπες και κοράκια των αγορών θα έρθουν για να κάνουν καμία αρπαχτή”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη ο κ. Θεοχάρης είπε “ ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι γενικεύσεις” και το μεγάλο ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

“Δεν είναι το ζήτημά μου η παραίτηση του κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης πρέπει να παραιτηθεί αν έχει ευθιξία γιατί είναι ανίκανος για το πόστο του στο Υπουργείο Υγείας. Οι άνθρωποι κόβονται, πηγαίνουν στα νοσοκομεία και τους ζητούν να φέρουν τις γάζες”, κατέληξε.