Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο Warsaw Security Forum 2017

Στο Φόρουμ Ασφάλειας της Βαρσοβίας (Warsaw Security Forum) που πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Νοεμβρίου 2017 υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας της Πολωνίας, συμμετείχε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Πρόκειται για ετήσιο διεθνές φόρουμ ασφάλειας, στο οποίο φέτος συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, του μέλλοντος του ΝΑΤΟ, της ενεργειακής ασφάλειας, και των νέων απειλών όπως οι κυβερνοεπιθέσεις. Ο κ. Θεοχάρης με παρεμβάσεις του ανέδειξε τα θέματα της επίτευξης ενεργειακής ασφάλειας στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και των προκλήσεων που αναφύονται λόγω αποσχιστικών κινημάτων στην Ευρώπη.

Στο φετινό Φόρουμ Ασφάλειας της Βαρσοβίας μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΟΑΣΕ κ. Thomas Greminger, ο πρόεδρος της Γεωργίας κ. Giorgi Margvelashvili, o πρωθυπουργός της Τυνησίας κ. Mehdi Jomaa, o υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας κ. Linas Likenvicius, και o υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Boris Tarasyuk.