Εκδηλώσεις

Συνάντηση με Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο κτίριο της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Χάρης Θεοχάρης. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Χριστόφορο Σεβαστίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, όπου αντήλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική δικαιοσύνη.

Υπήρξε συναντίληψη ότι οι τακτικές της κυβέρνησης, που ενώ έχει προειδοποιηθεί επιμένει σε αντισυνταγματικές διατάξεις, και στο τέλος αναγκάζεται να τις αναιρεί, δημιουργούν αναστάτωση και σύγχυση.

Συμφώνησαν στην ανάγκη ύπαρξης πραγματικής ανεξαρτησίας του θεσμού της Δικαιοσύνης και της ενδυνάμωσης του έργου και του ρόλου των δικαστών. Συζήτησαν το θέμα της δικαστικής μεσολάβησης αλλά και εκείνο της ανάγκης εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, ως νέους θεσμούς προόδου της Δικαιοσύνης, ούτως ώστε να αποφευχθεί η βραδεία απονομή της Δικαιοσύνης, που δυστυχώς φτάνει πλέον στα όρια της αρνησιδικίας.

Επιπλέον έγινε συζήτηση για τα θέματα της αξιολόγησης των δικαστών αλλά και του εκσυγχρονισμού του θεσμού της δικαιοσύνης μέσω των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων, ούτως ώστε να γίνει ευκολότερο το έργο τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και των δικηγόρων. Τέλος,  ο κ. Σεβαστίδης παρουσίασε στον κ. Θεοχάρη το επίσημο πόρισμα της Ένωσης για το θεσμό της Δικαστικής μεσολάβησης.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε, ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της αμερόληπτης και έντιμης Δικαιοσύνης, καθώς και των λειτουργών της και θα προσπαθεί συνεχώς να αναδεικνύει μέσω της κοινοβουλευτικής του δράσης, τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.