Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

Συνάντηση του Χάρη Θεοχάρη με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης, συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Από πλευράς Γενικής Συνομοσπονδίας στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Κουράσης, ο κ. Δ. Μπίμπας, ενώ το κλιμάκιο του Ποταμιού αποτελούσαν ο συντονιστής Επιχειρηματικότητας κ. Α. Τσουνάκης και ο κ. Τ. Χάρος. H συνάντηση αποτελεί μέρος του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί ο Χάρης Θεοχάρης ως πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Ποταμιού με τους παραγωγικούς φορείς της Ελληνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν τα θέματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και των κλάδων στους οποίους αυτές δραστηριοποιούνται. Οι ΜμΕ αποτελούν την ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας και τη ραχοκοκκαλιά της απασχόλησης καθώς οι επιχειρήσεις μέλη της ΓΣΕΒΕΕ απασχολούν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, καθιστώντας τη τον μεγαλύτερο εργοδοτικό φορέα της Ελλάδας.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε τις θέσεις του για ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι υπέρογκες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των ΜμΕ στην Ελλάδα. Επίσης έγινε αναφορά σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τα αφορολόγητα αποθεματικά, τη ρευστότητα, και τα πρόστιμα από τις φορολογικές αρχές και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Ο Χάρης Θεοχάρης ανέπτυξε τις θέσεις του Ποταμιού για ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα αιφνιδιάζει τους φορολογούμενους και το οποίο δεν θα βασίζεται σε βιαστικές και ελλιπώς σχεδιασμένες φορολογικές ρυθμίσεις. Πρόσθετα των απαραιτήτων αλλαγών στο φορολογικό πλαίσιο των ΜμΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε τις συγκεκριμένες προτάσεις του κόμματος για μείωση της γραφειοκρατίας, για απαλλαγή από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με τζίρο κάτω τον 30.000 ευρώ, για την καθιέρωση ηλεκτρονικών τιμολογίων.

Οι ΜμΕ είναι ο βασικός εκφραστής της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας. Η μεγέθυνσή τους και η επιτυχία τους είναι κομβικής σημασίας για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της αποταμίευσης, την αύξηση της εξωστρέφειας και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.