Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua

Χάρης Θεοχάρης: Στόχος μας οι 500.000 Κινέζοι τουρίστες μέσα στα επόμενα 2 χρόνια

Συνέντευξη στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua

Πρόσκληση στους Κινέζους επενδυτές να επενδύσουν στον ελληνικό τουρισμό απηύθυνε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Κινεζικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Xinhua ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους Κινέζους επενδυτές να διερευνήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον ελληνικό τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων ξενοδοχείων και της αναβάθμισης των υφιστάμενων.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, επισημαίνοντας πως η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα σε πολλούς τομείς, και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Σημείωσε δε πως είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερους Κινέζους επισκέπτες. «Ο άμεσος στόχος που έχουμε θέσει για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Υπουργός Τουρισμού, «είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα σε 500.000». «Πρόκειται για ένα φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό στόχο”, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός Τουρισμού και στις απευθείας πτήσεις από την Κίνα στην Ελλάδα, οι οποίες θα συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Το Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua είναι το επίσημο Κρατικό Πρακτορείο Τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το ειδησεογραφικό μέσο με τη μεγαλύτερη επιρροή.