Ανακοινώσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης στην Ουάσιγκτον

Στη σημασία της διαφάνειας, καθώς και στους τρόπους που αυτή συμβάλλει στην ορθή δημοσιονομική διαχείριση, αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στο Rand Corporation- International στην Ουάσιγκτον, ένα ινστιτούτο που αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο της αμερικανικής κυβέρνησης, του Κογκρέσου και της Βουλής των Αντιπροσώπων για θέματα που άπτονται της αμερικανικής και διεθνούς οικονομικής πολιτικής.

Έχοντας ως άξονα τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης και της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα, ο κ. Θεοχάρης ανέπτυξε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, αλλά και όλα όσα πρέπει να γίνουν, κυρίως αναφορικά με τις δημόσιες συμβάσεις. Τέλος επεσήμανε την ανάγκη αποπολιτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης και διαφάνειας στο διορισμό των ανώτερων στελεχών της διοίκησης.

Πριν από την ομιλία του, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με έναν παλιό γνώριμο της Ελλάδας, τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και νυν αντιπρόεδρο του RAND κ. Charles Ries. 

Οι επιπτώσεις του προσφυγικού στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς και η θέση της Ελλάδας στο νέο ενεργειακό χάρτη συμπεριελήφθησαν στην ατζέντα της συνάντησης του κ. Θεοχάρη με τον κ. Mark Libby, επικεφαλής του State Department για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με τον κ. Χάρη Λαλάκο, πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, o κ. Θεοχάρης συζήτησε για το πώς μπορεί να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ελληνοαμερικανικές  σχέσεις, και πώς μπορεί να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων.