Ραδιόφωνο

Συνέντευξη στον Alpha 989 για τη “Λίστα Μπόργιανς”

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στον alpha radio και στη Γιάννα Παπαδάκου, με αφορμή δημοσίευμα περί ύπαρξης πολιτικών προσώπων στη λίστα Μπόργιανς:

Τα ονόματα στη λίστα Μπόργιανς, τα ονόματα γενικά στις λίστες καταθετών εξωτερικού, δεν έχουν τόσο σημασία γιατί απλά συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα.

Eίχα κάνει Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών που του επιζητούσα να δοθούν τα στοιχεία -για αυτό και την κοινοποιούσα- στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αν και δεν είμαι μέλος της Επιτροπής. Αυτή η Επιτροπή πρέπει να ενημερωθεί γιατί δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να σέρνονται τέτοιου είδους κατηγορίες αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Για τα πολιτικά πρόσωπα και για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στην ενεργό πολιτική, δεν πρέπει να τρέχει ο χρόνος παραγραφής σε φορολογικές υποθέσεις τους, αλλά να ξεκινά μετά την αποχώρησή τους από την πολιτική δράση.

Κάποιοι που ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιήσει τα πολιτικά τους αξιώματα για ενέργειες που δεν είναι νόμιμες, πρέπει να ελεγχθούν και ποινικά, δεν αρκεί η πολιτική κατακραυγή.

Δυστυχώς στην αντιμετώπιση της διαφθοράς κάνουμε βήματα πίσω. Για παράδειγμα κάθε κυβέρνηση θέλει να βάλει εξαιρέσεις στην Διαύγεια.

Αντί να ερχόμαστε με καθολικές οδηγίες υπέρ της διαφάνειας παντού, αντί να βάλουμε ισολογισμούς σε όλους τους δημόσιους φορείς, δεν υπάρχει ακόμα λογοδοσία στον ελληνικό λαό για το πού πηγαίνουν τα χρήματά του.