Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Τα κροκοδείλια δάκρυα του πρωθυπουργού δεν πείθουν

Τα κροκοδείλια δάκρυα του πρωθυπουργού για το ξύλο και τα χημικά στους συνταξιούχους εντείνουν την αγανάκτηση από την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι διαρροές περί δήθεν δυσφορίας του κ. Τσίπρα  για την καταστολή της πορείας των συνταξιούχων, καταδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας του.
Κανέναν δεν ενδιαφέρει η συναισθηματική κατάσταση των μελών της κυβέρνησης, αλλά οι πράξεις και οι αποφάσεις τους.

Εξοργίζουν δε ακόμη περισσότερο όταν μετατρέπουν το μαύρο σε άσπρο, ισχυριζόμενοι πως περικοπές στις συντάξεις δεν υπάρχουν.

Οι ανύπαρκτες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στο θέμα των συντάξεων προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της αυταπάτης μιας κατ’ ευφημισμό αριστερής κυβέρνησης.
Παρά τις περικοπές, ωστόσο, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1/1/2017 με έλλειμμα 2,9 δις, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες για νέο γύρω περικοπών στις συντάξεις από το νέο έτος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης καταθέτει Ερώτηση στη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για τη σύσταση του ΕΦΚΑ, γεγονός που κινδυνεύει να οδηγήσει στο απόλυτο χάος το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης από 1/1/2017.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης