Τηλεόραση

Τα μαγικά ισοδύναμα της κυβέρνησης είναι ψέμα

“Aυτό που ισχύει σήμερα στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση  είναι το 23%  και η συζήτηση για κλιμακωτή επιβολή 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι παρά μια πρόταση της Κυβέρνησης προς τους δανειστές”, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” και στους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά  “δεν νομοθετούμε μέσω δελτίων τύπου του Υπουργείου Οικονομικών” αποσαφηνίζοντας ότι δεν έχει ανασταλεί η υποχρέωση για το φόρο, αλλά η υποχρέωση για τη δήλωση του φόρου. Έκανε λόγο  για  καθαρές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, η οποία έκρινε ως σημαντικότερο στην πολιτική της ιεράρχηση το θέμα της μετάταξης του συντελεστή του βόειου κρέατος από το 23% στο 13% υπενθυμίζοντας  ότι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία ψηφίστηκε ως ισοδύναμο με την ίδια τροπολογία με την οποία νομοθετήθηκε η εν λόγω μετάταξη. Όταν βάζεις νέους φόρους πρέπει και να αφαιρείς ένα βάρος” είπε επαναφέροντας την πρόταση για απαλλαγή των επιχειρήσεων με τζίρο  μέχρι 30.000 ευρώ από τη γραφειοκρατία του ΦΠΑ”.

Ο κ. Θεοχάρης  επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έκανε εκλογές λέγοντας ότι θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο για να γίνει καλύτερο ενώ χρησιμοποίησε το θέμα των capital control για να αποδείξει ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατό στη διαπραγμάτευση. “Ωστόσο”, είπε,” ως βουλευτής δικαιούμαι να μην ψηφίζω τίποτε μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το ισοδύναμο του οποίου, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Φίλης είναι μόνο τέσσερις υποθέσεις φοροδιαφυγής. Τα μαγικά ισοδύναμα είναι ψέμα”, συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην αποτυχία των ρυθμίσεων των 100 δόσεων δεδομένου ότι το Σεπτέμβριο είχαμε 1,5 δις αύξηση των ληξιπροθέσμων. Τόσο οι ρυθμίσεις, είπε, όσο και τα ληξιπρόθεσμα μπαίνουν μέσα σε έναν “κουβά”. Αυτός ο “κουβάς” είναι η υστέρηση του Προϋπολογισμού που φτάνει περίπου στα 5 δις, που γίνονται 3 γιατί  αναγνωρίζεται η ύφεση.