Ραδιόφωνο

Tα παράλληλα προγράμματα της κυβέρνησης περιλαμβάνουν μόνο ρουσφέτια και ανούσιες αλλαγές – ΣΚΑΙ 100,3

“Μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα διότι είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να συζητάει για ψεύτικα παράλληλα προγράμματα, που δεν περιλαμβάνουν τίποτε  άλλο από ρουσφέτια και ανούσιες αλλαγές αντί των ρυθμίσεων, που θα αμβλύνουν τις συνέπειες του προγράμματος, όπως είχε υποσχεθεί”, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Τάκη Χατζή.

Σχετικά με την επικείμενη τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων, για τον οποίο ρωτήθηκε απάντησε, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να κάνει σωστά τη δουλειά του ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό επεσήμανε, ότι το μόνο κριτήριο με τοοποίο θα κληθεί ο ίδιος να αποφασίσει την ψήφιση του νόμου, είναι εάν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουμε ασφαλιστικό για τα επόμενα δέκα χρόνια. Όπως είπε έχουμε κουράσει τους πολίτες με τα ασφαλιστικά με ονοματεπώνυμο που ψηφίζονται κάθε ένα δυο χρόνια. Αναφέρθηκε ακόμη στους μύθους του ασφαλιστικού, που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να αντιμετωπιστεί το θέμα, όπως τους κατέγραψε σε σχετικό άρθρο του. Συγκεκριμένα για τις εργοδοτικές εισφορές είπε πως είναι οι υψηλότερες στον ΟΟΣΑ, ενώ τυχόν αύξησή τους θα ανεβάσει τα επίπεδα της ανεργίας και της μαύρης εργασίας δημιουργώντας νέα ελλείμματα. Προσέθεσε, ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν μπορεί  να λυθεί αν δεν έχουμε ένα δίκαιο ασφαλιστικό που να διέπεται από ισότητα μεταξύ των ασφαλισμένων πολιτών. Ότι χρειάζεται μια εθνική σύνταξη για όλους, όχι μόνο τους εργαζομένους, αλλά για παράδειγμα και τις μητέρες που δεν εργάστηκαν και ότι το νέο ασφαλιστικό θα πρέπει να εξαλείφει την φτώχεια στους συνταξιούχους. Από εκεί και πέρα σημείωσε, πως  σε εργαζομένους με μεγαλύτερο μισθό και μεγαλύτερες εισφορές αναλογεί μεγαλύτερη σύνταξη.

Έθεσε το θέμα της έλλειψης νομιμότητας που έχει δημιουργήσει μια γενιά που βρίσκεται στην «απ’έξω» λόγω μη πρόσβασης στο «γκουβέρνο». Οι νόμοι δεν τηρούνται και για τους αδύναμους και για τους δυνατούς για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να σταματήσει η διάκριση των πολιτών σε αυτούς που έχουν τον «μπάρμπα στην Κορώνη» και αυτούς που δεν τον έχουν.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι “ υπάρχει διεθνώς μια τάση προς τις ρεαλιστικές λύσεις. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά μεταρρυθμίσεις με ανθρώπινο πρόσωπο και όχι τέτοιες που δεν συμβαδίζουν με την έννοια του ανθρώπου”.