Ραδιόφωνο

Τις «αυταπάτες» του κ. Τσίπρα τις πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός – Βήμα 99,5

«Η κυβέρνηση είναι εθισμένη στην αθέτηση των υποσχέσεων που δίνει. Αθέτησε τα λεγόμενα και του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου. Προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος, αλλά το τίμημα θα το πληρώσει, όταν ο κόσμος δει στην τσέπη του τα αποτελέσματα της πολιτικής της», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ FM και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ψέματα αλλά για αυταπάτες, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε χαρακτηριστικά «μεταξύ ψεύδους και βλακείας δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο για έναν πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι «τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα τις πληρώνει ο ελληνικός λαός διπλά και τριπλά. Στα 9 δις μέτρα του Αυγούστου, που θα μπορούσαν να είναι μόνο 2 δις αν τα παίρναμε νωρίτερα, προστέθηκαν αλλά 3,6 δις. Οι αυταπάτες της κυβέρνησης πληρώνονται με χαμένες θέσεις εργασίας, με ανεργία, με ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή θα φέρει τεράστια ύφεση , δεν θα δώσει λύση στην οικονομία και θα δημιουργήσει νέα ελλείμματα και κενά στην επόμενη αξιολόγηση. Όπως είπε «ο σκοπός δεν είναι να κλείσουμε την αξιολόγηση, αλλά να φύγουμε από αυτόν το φαύλο κύκλο και να αναπτυχθεί επιτέλους η οικονομία μας. Το παρόν νομοσχέδιο καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες, οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων, σε περαιτέρω απόκλιση δημοσιονομικών στόχων και άρα σε  πλήρη κατάρρευση της οικονομίας».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα τρόπος να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο : να κάνουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που υπάρχουν στη Συμφωνία, με αντάλλαγμα να απαιτήσουμε μεγαλύτερο κούρεμα χρέους και να μπει τέλος στη λήψη περαιτέρω δημοσιονομικών μέτρων».