Ραδιόφωνο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για εξαπάτηση του Ελληνικού λαού έχει αποκαλυφθεί

«Η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία, με όρους εσωτερικής κατανάλωσης, να σηκώσει πολύ γρήγορα και ψηλά τους τόνους εναντίον του ΔΝΤ ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να πετύχει νίκες σε επικοινωνιακό επίπεδο. Έκανε ωστόσο δύο πολύ λανθασμένους χειρισμούς που ενδέχεται να αποτελέσουν το σημείο καμπής για την παραμονή της στην εξουσία», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Χάρης Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 και στη Νόνη Καραγιάννη.

Όπως εξήγησε, οι προτάσεις του ΔΝΤ για 900εκ. λιγότερα μέτρα, μείωση 2% του ΑΕΠ σε στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και ισόποση μείωση χρέους, έγινε φανερό πως είναι καλύτερες από αυτές της κυβέρνησης την παρούσα στιγμή. «Συνεπώς ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει γιατί δεν παίρνει θέση υπέρ του Ελληνικού λαού, αλλά συντάσσεται με τα προβλήματα της Γερμανίας, των δανειστών και του Eurogroup», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε, ότι η χρήση πληροφοριών που προήλθαν από την διαδικασία υποκλοπής χρήζει διερεύνησης, εκτιμώντας πως η επακόλουθη καχυποψία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε συσπείρωση των Θεσμών ώστε να έρθουν πιο κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι δεν το αποκλείει, τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία μεταρρυθμιστική ικανότητα, και καμία πρόθεση να λύσει προβλήματα. Ο σχεδιασμός εξαπάτησης του Ελληνικού λαού έχει αποκαλυφθεί». Συμπλήρωσε τέλος, ότι με δεδομένη την έλλειψη συναίνεσης για την ανάδειξη ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή, οι εκλογές όσο και αν είναι επώδυνες, φαίνονται αναπόφευκτες μέχρι το τέλος του έτους.