Τηλεόραση

Η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο στην αξιολόγηση

«Η κατάσταση στην Ειδομένη δείχνει ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και αν δεν καταλάβουμε τι πήγε στραβά πέρυσι δεν θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε φέτος»,

δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στην πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ και στους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα .

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έπρεπε ένα χρόνο πριν , όταν ακόμα το πρόβλημα ήταν διαχειρίσιμο , πρώτοι εμείς να έχουμε  ζητήσει να φτιαχτεί Ευρωπαϊκή πολιτική και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων με δεδομένα τα κλειστά σύνορα.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μυτιλήνη , ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση με την οποία τοπικοί φορείς, το Λιμενικό και οι κάτοικοι δίνουν καθημερινό αγώνα για να βοηθήσουν στο θέμα των προσφύγων.

«Εξέπεμψαν μήνυμα  αισιοδοξίας στην ευρωπαίους  βουλευτές των Εθνικών Κοινοβουλίων μαζί με τους οποίους βρεθήκαμε  στη Λέσβο και μόνο αν αυτό το μήνυμα μεταφερθεί και στην Ευρώπη  μπορούν να ενισχυθούν οι θεσμοί της αλληλεγγύης» .

Αναφορικά με την αξιολόγηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στο τοίχο. Το πιθανότερο σενάριο για σπάσιμο της αξιολόγησης σε κομμάτια θα οδηγήσει απλώς στη λήψη μέτρων για το 2016 και όχι για τα δύο επόμενα χρόνια.  Αλλά , όπως είπε τα μέτρα αυτά που ακολουθούν την πεπατημένη της φορομπηχτικής πρακτικής δεν δίνουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί το ίδιο πολιτικό σκηνικό που καταστρέφει την παραγωγική οικονομία», σημείωσε.

Υπογράμμισε τέλος ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις όταν η κυβέρνηση δεν θα μπορεί πλέον να συγκεράσει αυτά που έχει υποσχεθεί  με αυτά που έχει υπογράψει και οφείλει  να κάνει . Εκτίμησε ότι αν η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά , οι εκλογές είναι πιθανές, δεδομένης της διαφαινόμενης αδυναμίας συνεννόησης  των κομμάτων για να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή.