Ραδιόφωνο

Η χώρα χρειάζεται ένα δυνατό ριζοσπαστικό Κέντρο – Πρώτο Πρόγραμμα

«Η σημερινή κυβέρνηση δε μπορεί να συγκεράσει αυτά που υπέγραψε με αυτά που περιμένει ο κόσμος. Πρέπει να δοθεί λύση:  θα φανεί αν η καλύτερη λύση είναι μια νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή ή από εκλογές» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής Β’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι, στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, στην εκπομπή των Ξενοφώντα Ζηκίδη και Ευαγγελίας Μπαλτατζή.

«Η οικουμενική θα ήταν καλύτερη, στο βαθμό που μπορούσε να λύσει τα προβλήματα. Ωστόσο με εξαίρεση το Ποτάμι, τα υπόλοιπα κόμματα, και η ΝΔ με τις παλαιότερες ηγεσίες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει ψέμματα στο λαό. Γι’ αυτό το λόγο, πιθανότατα αυτή η Βουλή δεν θα μπορέσει να αναδείξει μια κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις», συμπλήρωσε.

Η ΝΔ κέρδισε το χρόνο που χρειάζεται για αναδιάταξη των δυνάμεών της. Αυτό πρέπει να κάνει και το Κέντρο για να υπάρξει ισορροπία. Χρειάζεται ένα ορθολογικό Κέντρο και το Ποτάμι μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά- διαθέτει εξάλλου ικανό στελεχιακό δυναμικό, αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας που δεν έχουν τα άλλα κόμματα. «Το Συνέδριό μας θα δώσει λύσεις, και τη δυνατότητα να ακουστούν διαφορετικές φωνές, ώστε να καταλήξουμε στη σύνθεση. Οι όποιες λύσεις θα δοθούν μέσα από αυτή τη σύνθεση απόψεων παρά μέσα από το συσχετισμό δυνάμεων», πρόσθεσε.

Το ζήτημα πια δεν είναι κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά. Χρειάζεται μια πολιτειακή αλλαγή:  να κατακτήσουμε πρώτα τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί και ο οικονομικός φιλελευθερισμός. Στοχεύουμε να αναδείξουμε το ριζοσπαστικό κέντρο: αυτό που προωθεί βαθιές τομές, αντί για απλές μεταρρυθμίσες. Ο οικονομικός φιλελευθερισμός θα πρέπει να συνοδεύεται από  μεγαλύτερη κοινωνική προστασία για τους αδύναμους.

Σε ερώτηση για πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα, υπογράμμισε ότι άμεσος στόχος είναι το κάλεσμα και το άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και σε επόμενο στάδιο το άνοιγμα προς τους υπόλοιπους χώρους.