Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Χ.Θεοχάρη για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών

Αν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ακριβείς, και το ΥΠΟΙΚ προτίθεται να κατασχέσει 5 δις από τις καταθέσεις των φορολογουμένων το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε το εκρηκτικό κοκτέιλ ανικανότητας και αναισθησίας της κυβέρνησης έχει καταντήσει επικίνδυνο για τη χώρα.

Οι άνθρωποι που υποδύονται πως νοιάζονται τους αδύναμους, θα κατάσχουν από όσους δεν μπορούν να τηρήσουν ούτε τις 100 δόσεις. Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο αναίσθητοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο άσκοπο είναι το σχέδιο αυτό ή είναι τόσο ανίκανοι που δεν καταλαβαίνουν τι πόνο θα προκαλέσουν.

Στη Δημοκρατική Ευθύνη μιλάμε για σχέδιο απελευθέρωσης από τα χρέη. Μια νέα, πραγματική σεισάχθεια με σεβασμό σε όσους είναι συνεπείς. Αυτό περιλαμβάνει:

– Συνολική διευθέτηση όλων των οφειλών (φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών).

– Ριζικό κούρεμα στις περιπτώσεις που το ύψος του αρχικού κεφαλαίου έχει καταβληθεί στη διάρκεια των ετών έστω και αν οι καταβολές, λογιστικά, πήγαιναν σε πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις.

– Διάσωση όλων των επιχειρήσεων που σήμερα θα μπορούσαν να επιβιώσουν αν δεν είχαν το βάρος του παλιού δανεισμού

– Εκκαθάριση των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και αν χαριστεί το χρέος τους στο 100% με παράλληλη απελευθέρωση των επιχειρηματιών από τα χρέη, ώστε να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

– Εξορθολογισμός των φόρων – εισφορών και επιτοκίων ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η πλειοψηφία των φορολογουμένων και να μην εξωθείται στη (εις-)φοροδιαφυγή.

Ας πάνε σε άλλη χώρα να μάθουν οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης. Αυτή, την ρήμαξαν και οι σημερινοί, και οι προηγούμενοι.