Ανακοινώσεις, Υφυπουργός Οικονομικών

Τελετή παράδοσης-παραλαβής Υπουργείου Οικονομικών

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα θέματα της φορολογίας και φυσικά και τον Υπουργό, τον Κωστή Χατζηδάκη, για την εμπιστοσύνη του να συνεργαστούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο.
Το έργο που είναι μπροστά μας, πράγματι, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όχι όμως μεγαλύτερο από την όρεξή μας να το φέρουμε σε πέρας: αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με πολλαπλά εργαλεία στα χέρια μας, σταθερότητα εσόδων και μέσα στο έτος κι από έτος σε έτος, φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση συντελεστών όπου αυτό είναι εφικτό και πάντοτε κρατώντας τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την αντιμετώπιση των ιστοριών καθημερινής τρέλας που καμιά φορά συναντάμε. Είναι τέσσερις άξονες δράσης οι οποίοι είναι μπροστά μας και θα οδηγήσουν τον δρόμο μας.
Χαίρομαι γιατί έρχομαι ξανά σε γνώριμο περιβάλλον. Χαίρομαι γιατί είμαστε μία πάρα πολύ καλή – και είμαι σίγουρος αποτελεσματική – ομάδα με γνώσεις.
Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, αλλά κι όλοι οι άλλοι Γραμματείς θα κάνουμε μια πολύ δεμένη ομάδα.
Χαίρομαι γιατί όσα θέλουμε να πετύχουμε τα χρειάζεται η χώρα, αλλά και τα θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ένας σπάνιος συνδυασμός. Ξέρω λοιπόν πως δεν έχουμε ούτε μέρα για χάσιμο, συνεπώς δίνω τρείς υποσχέσεις στον Υπουργό μου και φυσικά σε σας: δουλειά, δουλειά και δουλειά.