Ραδιόφωνο

Παράλληλο τραπεζικό σύστημα σημαίνει ότι οι πολιτικοί ελέγχουν τη δανειοδότηση – Βήμα FM

Ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε για την Αίγινα και την κατοχή των μεριδίων της εταιρείας αλλά δεν είπε τίποτα για τα μαύρα ταμεία”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Βήμα FM, στην εκπομπή των Μ. Παπαπαναγιώτου και Α. Παπαστάθη. Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι “δεν συνάδουν μεταξύ τους μια εταιρεία με τζίρο της τάξεως των 800.000 ευρώ το έτος, η οποία παρουσιάζει 1,5 και 2 εκατομμύρια μετρητά στο ταμείο σχεδόν κάθε χρονιά”.

Η Κυβέρνηση βλέπει να χάνει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο των Διοικήσεων των τραπεζών και της ΓΓΔΕ. Αυτό φοβάται και αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι δεν του αρέσει το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση. Για αυτό επίσης ο κ. Δραγασάκης μίλησε για παράλληλο τραπεζικό σύστημα”, υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης. “Το παράλληλο τραπεζικό σύστημα συνδέεται με το γεγονός ότι οι πολιτικοί θέλουν να ελέγχουν ποιος θα δανειοδοτείται. Αυτό στο παρελθόν έφερε τα θαλασσοδάνεια, τα δάνεια στα πολιτικά κόμματα, τα σκάνδαλα με την Αγροτική Τράπεζα. Πολιτικός έλεγχος στις τράπεζες σημαίνει χρηματοδοτήσεις χωρίς τραπεζικά κριτήρια”.

Συνεχίζοντας στο θέμα της ΓΓΔΕ, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι “μετά την άγαρμπη στάση της στην απομάκρυνση της κ. Σαββαϊδου, η Κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας. Η Κυβέρνηση προσπαθούσε να φέρει ένα νομοσχέδιο που θα θέσπιζε περισσότερη εποπτεία από το Υπουργείο Οικονομικών και λιγότερη ανεξαρτησία για τη ΓΓΔΕ.”

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ” οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, οι συζητήσεις για ισοδύναμα και οι νέες διαπραγματεύσεις εντείνουν το κλίμα αβεβαιότητας, παγώνουν τις επενδύσεις και την αύξηση των προσλήψεων που χρειάζεται η χώρα πάση θυσία”.