Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση Χ.Θεοχάρη για τη διαφημιστική δαπάνη Φορέων Γενικής Κυβέρνησης

Η πάντα επιλεκτική κυβερνητική αμνησία

Το έντονο κλίμα δυσωδίας που αναδεικνύει ο έλεγχος Πόθεν Έσχες για τις τηλεοπτικές άδειες, η ποιότητα των τραπεζικών χορηγήσεων και η αλλαγή ηγεσίας στην Τράπεζα Αττικής καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ρύθμισης του τοπίου των διαφημιστικών δαπανών των φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
Οι οικονομικές σχέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τα ΜΜΕ όμως συνεχίζουν να βρίσκονται σε ένα θολό πλαίσιο, επισημαίνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, και επαναφέρει το θέμα με Ερώτησή του στη Βουλή.

Όταν η Κυβέρνηση έφερε τη διάταξη για την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να δημοσιοποιούν τη διαφημιστική τους δαπάνη προς τα ΜΜΕ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκης δήλωνε πως “ξέχασε” να συμπεριλάβει σε αυτήν την υποχρέωση των φορέων Γενικής Κυβέρνησης να δημοσιοποιούν τη δική τους διαφημιστική δαπάνη και πως σύντομα θα έφερνε διάταξη ώστε να ρυθμιστεί και αυτό το συναλλακτικό πλαίσιο.
Βέβαια προϋπόθεση για το σπάσιμο του τριγώνου διαπλοκής τραπεζών, κομμάτων και ΜΜΕ είναι η διαφάνεια στη σχέση τραπεζών και ΜΜΕ.

Η Κυβέρνηση πέρα από τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις δεν φαίνεται διατεθειμένη να τα βάλει με τη δική της διαπλοκή. Ο κ. Δραγασάκης πρώτα ξέχασε τα ονόματα της διαπλοκής που φώναζε τον Οκτώβριο του 2014 ότι θα αποκαλύψει και τώρα ξεχνάει και την υπόσχεσή του για πλήρες φως στη διαφημιστική δαπάνη του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

Διαβάστε την ερώτηση