Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση Χ.Θεοχάρη στη Βουλή για ΚΕΦΟΜΕΠ – ΚΕΜΕΕΠ

Αλλαγές στην ηγεσία του ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ

 

Εύλογες απορίες σχετικά με την απομάκρυνση των επικεφαλής των Κέντρων Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων εκφράζει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης:

 -Ποιο διάστημα αφορούσε και σε ποιους στόχους βασίστηκε η αξιολόγηση των επικεφαλής των δύο υπηρεσιών όταν η στοχοθεσία είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μόλις λίγους μήνες πριν;

 -Ποιος ο λόγος αντικατάστασης του υποδιευθυντή του ΚΕΜΕΕΠ, ο οποίος ασκούσε προσωρινά καθήκοντα Δ/ντη μετά τη συνταξιοδότηση της προηγούμενης διευθύντριας, και γιατί δεν προχώρησε απευθείας ο ΓΓΔΕ σε επιλογή Διευθυντή;

Ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει εξάλλου ότι οι πράξεις αυτές της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓΔΕ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη ότι πιάνονται οι στόχοι σε σχέση με τις λίστες της φοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση με τις πράξεις αυτές δημιουργεί ερωτήματα για το σκοπό αυτών των αλλαγών, αλλά και ανησυχία ως προς την πορεία μεγάλων και σημαντικών υποθέσεων ελέγχου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.