Από το Βήμα της Βουλής

Η ισχύς του νόμου είναι σημαντικότερη από τις εκάστοτε πολιτικές επιδιώξεις

«Η κυβέρνηση καταρρέει. Είναι σε συμπληγάδες. Tα ψέματά της πριν της εκλογές την έφεραν εδώ», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης στην συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την  κύρωση των ΠΝΠ της 24/12 και 30/12.

«Hκυβέρνηση δήλωσε ότι θα υλοποιήσει καλύτερα, θα επαναδιαπραγματευτεί καλύτερα, θα βελτιώσει. Να κοιτάξει στα μάτια τον αγρότη, τον δικηγόρο, τον μηχανικό, τον φαρμακοποιό, τον μισθωτό, τον φορολογούμενο και να του πει ότι διαπραγματεύτηκε καλύτερα», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Αναφορικά με το προσφυγικό ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι πολύ φοβάται πως οι συνέπειές του θα φέρουν τη χώρα σε πολύ δυσχερή θέση. Εξέφρασε την ανησυχία του για τις ψυχές που μένουν στη χώρα μας χωρίς τα στοιχειώδη, αλλά και τις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην μας από τη Γερμανία και την Τουρκία.

Στο μέτωπο της οικονομίας ανέφερε πως τα έσοδα Ιανουαρίου ήταν εκτός στόχων, η πτώση του χρηματιστηρίου και η διολίσθηση σε ποσοστό άνω του 70% των μετοχών των πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών πλήττουν κάθε πιθανότητα για ανάπτυξη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ΑΜΚ της AtticaBank, και στη συμμετοχή σε αυτή δημοσίων οργανισμών, όπως της ΕΥΔΑΠ, του ΤΣΜΕΔΕ, του Αερολιμένα Αθηνών, του ΤΑΠΙΛΤ ΑΤ, αλλά και άλλων φορέων οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί. Σημείωσε μάλιστα πως την εν λόγω ανακεφαλαιοποίηση διερευνά ήδη ο SSM.

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα των εκλογών και αναγκάστηκε να το κλείσει πανικόβλητη μετά την κατάρρευση της αγοράς που ακολούθησε.  Επέστησε όμως την προσοχή επαναλαμβάνοντας τον κάτωθι διάλογο από το μυθιστόρημα του Χέμινγουεϊ  «O ήλιος ανατέλλει ξανά»:

-Πώς χρεοκόπησες;

-Με δύο τρόπους.

-Σταδιακά και μετά ξαφνικά…

«Το σταδιακά το περάσαμε είμαστε στο ξαφνικά», κατέληξε χαρακτηριστικά ,  σημειώνοντας πως η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στην πλειοψηφία των άρθρων των ΠΝΠ που κυρώνονται, οι οποίες είναι όλες παρατάσεις, δείγματα διοικητικής ανεπάρκειας, νέες αλλαγές σε πρόσφατους νόμους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κλείνοντας τόνισε πως η ισχύς του νόμου είναι σημαντικότερη από τις εκάστοτε πολιτικές επιδιώξεις και συνέχισε λέγοντας πως όταν ο νόμος καταπατείται το πληρώνει πάντα ο πιο αδύναμος.