Τηλεόραση

Η κυβέρνηση νομοθετεί τη διαπλοκή

«Με την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες  ουσιαστικά νομοθετεί τη διαπλοκή. Θα διπλασιάσει τα έσοδα από την διαφημιστική πίτα σε τέσσερα μόνο κανάλια που η ίδια θα αποφασίσει ποια θα είναι» δήλωσε  ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και στους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα.

«Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι δεν αντέχει η διαφημιστική πίτα περισσότερα από τέσσερα κανάλια, την στιγμή που η ίδια η έκθεση της Φλωρεντίας την οποία προσκομίζει η κυβέρνηση, αναιρεί αυτό το επιχείρημα, λέγοντας ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία για να προσδιορίσουν τον αριθμό των καναλιών που αντέχουν οικονομικά στην ελληνική αγορά», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα η κυβέρνηση και το γνωρίζει. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα κλείσουν θα προσφύγουν κατά της συνταγματικότητας της διάταξης. Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ δείχνει ότι η κυβέρνηση απαξιώνει το Σύνταγμα προκειμένου  να κρατά τα κανάλια ομήρους .

Για το προσφυγικό, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε  ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει την ίδια ανικανότητα όπως σε όλους τους τομείς. «Χρησιμοποιεί το θέμα των προσφύγων ως εργαλείο εκβιασμού στην διαπραγμάτευση  για τα οικονομικά. Δυστυχώς αυτή η πολιτική ως τώρα αποδείχτηκε καταστροφική».

Αναφορικά με την μεγάλη εικόνα του ζητήματος, υπογράμμισε ότι το προσφυγικό θα αποτελέσει θρυαλλίδα  η οποία αναμένεται να  επηρεάσει όχι μόνο τις δικές μας εξελίξεις αλλά και την Ευρώπη συνολικά και επισήμανε ότι η  έλλειψη αλληλεγγύης  από λαούς που νιώθουν ότι δεν ανήκουν σε μια ενιαία Ευρώπη είναι πολύ επικίνδυνη.

Σε ερώτηση για το αγροτικόδήλωσε  ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, φέρνει σχέδια που είναι άδικα και δεν μπορεί να πείσει ούτε τους εταίρους στο εξωτερικό ούτε την κοινωνία στο εσωτερικό γιατί έχει πει μόνο ψέματα.

Κατέληξε  λέγοντας ότι αν θέλουμε να φτιάξουμε ασφαλιστικό πρέπει τα λεφτά των πολιτών να πιάνουν τόπο .