Ανακοινώσεις

Ο Χάρης Θεοχάρης για τη Δημοκρατική Ευθύνη στο Δημαρχείο της Κοζάνης

Στο Δημαρχείο της Κοζάνης βρέθηκε σήμερα ομάδα στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία. Μετά τη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  ο  Χάρης Θεοχάρης μέλος της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της κίνησης και Βουλευτής Β΄ Αθήνας δήλωσε για τον σκοπό της επίσκεψης στην περιοχή «Θέλουμε να εκθέσουμε τι καινούριο φέρνει η Δημοκρατική Ευθύνη αλλά κυρίως θέλουμε να ακούσουμε τα προβλήματα της περιοχής, είτε είναι η ανεργία, η ΔΕΗ, η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, οι σημαντικές αλλαγές που θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και να είχαν γίνει οι σωστές επενδύσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό». Και προσέθεσε ότι «Χρειάζεται να δούμε τι μπορεί να γίνει τώρα για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή και κυρίως για να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους».

Σε ερώτηση για το τι καινούριο κομίζει η Δημοκρατική Ευθύνη ο κ. Θεοχάρης τόνισε «Η Δημοκρατική Ευθύνη ήρθε για ναταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό και να φέρει αλλαγές. Η διαφοροποίησή μας σε σχέση με όλους του υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς που απαξιώνουν την πολιτική, εμείς λέμε ότι η πολιτική δεν έχει πεθάνει. Η χώρα θέλει ρυθμίσεις και όχι μεταρρυθμίσειςΡυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στη φορολογία, στο ασφαλιστικό και σε δεκάδες τομείς. Δε χρειαζόμαστε απλώς δίκαιη ανάπτυξη αλλά πραγματική ανάπτυξηΑνάπτυξη υπαρκτή όχι στα λόγια κάποιων πολιτικώναλλά στην πραγματική οικονομία και κυρίως να φτάνει και στα κατώτατα στρώματα του πληθυσμού. Χρειάζεται κάποιοι να αναλάβουν ευθύνη εξόδου της χώρας από την κρίση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε τέλος στην διαδικασία εθνικής αναξιοπρέπειας. Πρέπει μόνοι μας να βάλουμε τάξη στα προβλήματά μας και έτσι να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη προς το εξωτερικό αλλά κυρίως προς τους πολίτες. Με δικαιοσύνη μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα. Με την ριζική αναδιοργάνωση του Δημοσίου, με το επιτελικό κράτος των 5.000 υπαλλήλων μπορούμε να φέρουμε μεγάλες μειώσεις εξόδων και από αυτές τις μειώσεις να δώσουμε τις μισές στο κοινωνικό κράτος και άρα να στηρίξουμε τον αδύναμο πολίτη και τις άλλες μισές στη μείωση της φορολογίας άρα να τονώσουμε την ανάπτυξη και να μπούμε σε έναν ενάρετο κύκλο μείωσης της φορολογίας και των εξόδων και αύξησης της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών».

Ερωτηθείς αν χρειάζεται άλλο ένα κόμμα στον πολυδιασπασμένο χώρο του κέντρου, ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι «Η ανασύνθεση  της κεντροαριστεράς θα έρθει μόνο από νέους σχηματισμούς οι οποίοι φέρνουν κάτι διαφορετικό. Όσο οι σχηματισμοί απλώς αλλάζουν ταμπέλες και μας λένε τα ίδια πράγματα δεν πρόκειται να δούμε καμία ανασύνθεση και καμία αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.  Έτσι δεν μπορούμε να πάμε στον 21ο αιώνα. Θα πάμε όταν αποφασίσουμε ότι η βάση των προβλημάτων της χώρας, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κόμματαοι μηχανισμοί οι οποίοι κάνουν προεκλογικές εκστρατείες για να χρησιμοποιήσουν το Δημόσιο. Δεν υπάρχει κανένας κομματικός μηχανισμός αυτήν τη στιγμή που το λέει αυτό γιατί όλοι είναι φτιαγμένοι σε αυτήν τη συμφωνία: σε βοηθάμε να κάνεις την προεκλογική σου εκστρατεία και μετά θέλουμε μια θέση στον τάδε οργανισμό ή στο δείνα νοσοκομείο ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Για αυτό δημιουργήσαμε τη νέα πολιτική κίνηση, τη Δημοκρατική Ευθύνη.

Σε σχέση με τον εκλογικό νόμο εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί ως έχει, σημειώνοντας ότι η απλή αναλογική δεν είναι η προτεραιότητα της χώρας. Είπε χαρακτηριστικά «Η προτεραιότητα της χώρας είναι η απλή λογική. Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να φέρει την απλή λογική και αντί για αυτό μας φέρνει την απλή αναλογική για να οδηγήσει τη χώρα στην αστάθεια, σε μια κατάσταση που δε θα μπορεί καν να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να συζητάμε για την απλή αναλογική σήμερα 7 χρόνια μέσα στην κρίση».

Στη συνέχεια, τα στελέχη της κίνησης επισκέφτηκαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Κοζάνης και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο κ.Εμμανουήλ Καρακάση, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Λιάκο και το πρωην μέλος κ. Φώτη Τσαμπούρη.