Ανακοινώσεις

Συρραφή ψεμάτων η ομιλία Τσίπρα – Ανακοίνωση Χ.Θεοχάρη για ομιλία Τσίπρα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε ψέματα σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. H ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει όσο κι αν προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι.

Μας είπε ο κ. Τσίπρας: «Τα 246 εκατομμύρια των καναλιών διοχετεύονται ήδη σε κοινωνικές δράσεις».

Πότε προλάβατε κ. Πρωθυπουργέ; Μόλις προχθές πήρατε τα πρώτα 60 εκατομμύρια.

Μας είπε ο κ. Τσίπρας: «Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση, έφυγε το επόμενο λεπτό».

Ψέματα. Έφυγε κ. Τσίπρα, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για «τον βίο και την πολιτεία του κ. Καλογρίτσα» και όταν είδατε ότι ο διαγωνισμός – παρωδία εξελισσόταν σε Βατερλό για την κυβέρνησή σας.

Μας είπε ο κ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση στηρίζει το ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το ολοήμερο Δημοτικό».

Δύο ψέματα σε μια φράση: Το υπουργείο Παιδείας κατήργησε το πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων που έληγε στις 14:00 και πλέον όλα τα σχολεία τελειώνουν στη 13:15.

Με τις προϋποθέσεις που έβαλε για εγγραφή στα ολοήμερα (εργαζόμενοι και οι δύο γονείς) μειώνει δραματικά τους δικαιούχους. Στερεί έτσι από τον άνεργο γονέα τη δυνατότητα ανεύρεσης εργασίας, έστω μερικής απασχόλησης ή ημερομίσθιο.

Είπε ότι δεν υπάρχουν κενά, γιατί στην ουσία μείωσε τις πραγματικές ώρες διδασκαλίας. Η εξίσωση προς τα κάτω είναι το όραμα του πρωθυπουργού για την Παιδεία.

Μας είπε ο κ. Τσίπρας :«Τα Συμβούλια Ιδρυμάτων των Πανεπιστημίων είναι μια κακή εφαρμογή ενός θεσμού που ήρθε από το εξωτερικό».

Ψέματα: Το υπουργείο Παιδείας τα κατήργησε ώστε οι κομματικές νεολαίες να διοικούν τα Πανεπιστήμια. Επανέφερε το άσυλο ώστε να χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια κουκουλοφόρων που καίνε λεωφορεία και τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο.

Μας είπε ο κ. Τσίπρας: «Να γίνει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θελκτικό στους ξένους φοιτητές και να σταματήσει το brain drain». Πιστεύει δηλαδή ότι αυτό μπορεί να γίνει με την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών.

Ο κ. Τσίπρας επιχειρηματολόγησε σήμερα υπέρ ενός δημόσιου σχολείου που θα δίνει απλώς τις βασικές γνώσεις γραφής και ανάγνωσης και όχι ενός δημόσιου σχολείου που θα προάγει νέα γνωστικά αντικείμενα, θα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και την άμιλλα.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά μίλησε για πράγματα που δεν πιστεύει και που δεν του ταιριάζουν. Όπως μιλάει για προσέλκυση επενδύσεων και διώχνει τους επενδυτές, όπως μιλάει για ασφάλεια και δημιουργεί ανασφάλεια, έτσι μιλάει για ποιότητα στην Παιδεία και ο λόγος του είναι ένα κενό γράμμα.

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία είναι «να πρέπει ο πολίτης να καταλαβαίνει όλες τις σελίδες της εφημερίδας που διαβάζει». Ελπίζουμε να μην αναφέρεται στις σελίδες της Αυγής.