Ραδιόφωνο

Ο λόγος ύπαρξης του Ποταμιού είναι πιο επίκαιρος παρά ποτέ – Αθήνα 984

Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις , βαθιές τομές και στροφή μακριά από τον λαϊκισμό   είναι επιτακτική, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Ο λόγος ύπαρξης του Ποταμιού είναι πιο επίκαιρος παρά ποτέ. Το Ποτάμι πρέπει να προχωρήσει μπροστά , να διορθώσει λάθη, να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του και την στρατηγική του κάτω από τις νέες συνθήκες», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι, «δεν πρέπει να αφήσουμε  τον χώρο του κέντρου να συνθλιβεί από τις συνθήκες πόλωσης, των δύο μεγάλων πολιτικών σχηματισμών. Το Ποτάμι μπορεί να είναι ο καταλύτης για να τελεσφορήσουν  γρήγορα οι διαδικασίες ενοποίησης του χώρου του ριζοσπαστικού κέντρου». Ο διάλογος θα πρέπει να γίνει προεκλογικά με όλες τις όμορες δυνάμεις, «δεν θα ξεκινήσουμε με αποκλεισμούς που ναρκοθετούν εκ των προτέρων μια διαδικασία» συμπλήρωσε  χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι μετεκλογικά θα πρέπει να γίνει σαφές  με ποιους σχηματισμούς μπορεί Το Ποτάμι να συνεργαστεί  μόνο επί τη βάσει συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων  πάντα στην πλευρά της λογικής. «Αυτή τη στιγμή βλέπω έναν ΣΥΡΙΖΑ προσανατολισμένο 100% στο κρατισμό, τον λαϊκισμό και στο ψέμα και μια ΝΔ στο 50%», σημείωσε.

Τόνισε την ανάγκη για βαθιές θεσμικές αλλαγές  επισημαίνοντας ότι αν δεν ξεριζωθούν μέσα από το Σύνταγμα , τη νομοθεσία αλλά και την νοοτροπία μας,  η διαφθορά και η έλλειψη πίστης  στην ισχύ του νόμου, δεν πρόκειται ούτε ο δημόσιος τομέας να χειραφετηθεί ούτε ο ιδιωτικός να παράξει πλούτο.

Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που περιμένουμε όλοι από τον επικεφαλής, που έχει εκ της θέσεως του την μεγαλύτερη εικόνα, είναι να πει πώς βλέπει το σχέδιο για την επομένη μέρα, πώς θα το υπηρετήσει ο ίδιος και τι να κάνουμε εμείς για να πετύχουμε τον ίδιο στόχο».

Ξεκαθάρισε  τέλος ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία του Παταμιού γιατί η ρήξη μεταξύ των στελεχών ενός κόμματος που προσπαθεί να ανασυνταχθεί, δεν έχει νόημα, δεν δείχνει σοβαρότητα και δεν θα προσελκύσει νέο κόσμο τον οποίο έχει ανάγκη αυτήν την στιγμή.