Τηλεόραση

Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι φόρος στο μέλλον των παιδιών μας

Στην πρόταση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία βουλευτών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με ισοδύναμα μέτρα αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης  μιλώντας στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” του ΣΚΑΙ.

“Τα ισοδύναμα μπορεί  να προέλθουν από τρεις πηγές: 1ον: τον φόρο παιγνίων, 2ον: μια μικρή αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα και 3ον: την μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα Ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Τα μέτρα αυτά υπερβαίνουν τα 270 εκ. ευρώ που προβλέπονται καλύπτοντας και το θέμα της εισπραξιμότητας”, τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Αν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε μίζερη την ατέρμονη συζήτηση για τα ισοδύναμα, διευκρίνισε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση του φόρου στην εκπαίδευση μιλάμε για έναν φόρο που αφορά στο μέλλον των παιδιών μας.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι συνεχίζει να βαδίζει χωρίς σχέδιο. Όπως είπε χαρκατηριστικά “αυτό προκύπτει σαφώς και από την έκθεση-κόλαφο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Πρέπει να στοχεύσουμε στην άρση της αβεβαιότητας ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τον μέσο άνθρωπο να αποφασίσει μια επένδυση. Την ώρα αυτή πληρώνουμε την αβεβαιότητα που οι ίδιοι συντηρούμε. Το να βγούμε από την κρίση είναι ο μέγιστος εθνικός στόχος. Όταν αντιμετωπίζεις έναν μεγάλο στόχο υπάρχουν δύο διακεκριμένα στάδια. Πρώτα αυτό του σχεδιασμού, της προετοιμασίας και έπειτα αυτό της τυφλής υλοποίησης. Μετά τη διαπραγμάτευση θα έπρεπε να βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο στάδιο. Μπορούμε να φανταστούμε το παράδειγμα ενός μαραθωνοδρόμου, που ξεκινά από τον Μαραθώνα και στα Σπάτα αρχίζει ήδη να αμφιβάλλει πώς θα συνεχίσει με αποτέλεσμα να μην έχει καμιά ελπίδα να κρατήσει δυνάμεις και να φτάσει στον τερματισμό”.

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επεσήμαντε ότι ” χώρα πρέπει να τρέξει, αλλά όχι μόνο με το ένα πόδι που είναι το μνημόνιο. Πρέπει παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, όχι με μείωση φόρων, που δεν μπορεί να γίνει τώρα, αλλά με μείωση της γραφειοκρατίας”.