Ραδιόφωνο

Τα έσοδα από τη συμφωνία πάνε σε μαύρη τρύπα – Παραπολιτικά 90.1

«Δεν είναι μονόδρομος η αύξηση της φορολογίας ώστε να μονιμοποιούμε τους συμβασιούχους. Δεν είναι μονόδρομος η συνεχής δημιουργία νέων δομών πολυπλοκότητας στο Δημόσιο, το να χρησιμοποιούμε τους επενδυτές μόνο για άρμεγμα», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης αναφερόμενος στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στον Νίκο Σαμοΐλη τόνισε ότι «η κυβέρνηση χάνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τα έξτρα έσοδα από τη μείωση του αφορολόγητου για να απλοποιήσει και να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της συμφωνίας, τα νέα έσοδα θα πάνε σε μια μαύρη τρύπα».

Σχετικά με το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται παρατήρησε πως «έχουμε την πλήρη αποϊδεολογικοποίηση, το κουρέλιασμα των ιδεών. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε με όρους Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν είναι η πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ. Η κυβέρνηση που κατάφερε να ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές».

«Δεν έχει πια νόημα ο άξονας αριστερά – δεξιά. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η ταξική πάλη. Δεν είναι ταξική η αδικία, είναι διαγενεακή. Θα προσπαθήσω με τη δράση μου να βοηθήσω τα νέα παιδιά που δυστυχώς έχουν όνειρο να φύγουν από τη χώρα. Πρέπει νέες δυνάμεις να αναδειχθούν, οι πολιτικοί δε μπορεί να λένε για τα προβλήματα, οφείλουν να τα ακούν και να τα επιλύουν».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Μιλτιάδη Νεκτάριο τρεις συντονισμένες προτάσεις στους τομείς της ασφάλισης, των εσόδων και των επενδύσεων, που αν λειτουργήσουν μαζί, μπορεί να είναι μια εναλλακτική σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούμε σήμερα».

Ειδικότερα για το φορολογικό ανέφερε: «αν πάμε σε γενικές γραμμές σε 20% φορολογία (ΦΠΑ, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα), και μειώνοντας το αφορολόγητο, τότε υπολογίζεται ότι θα έχουμε 3 δισ. περισσότερα έσοδα. Τα τεκμήρια πρέπει να καταργηθούν και να χρησιμοποιούνται μόνο ως εργαλεία ανάλυσης κινδύνου. Ένα απλό φορολογικό σύστημα που θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις».