Ανακοινώσεις

Τέταρτη Ημέρα της Επίσκεψης του Χάρη Θεοχάρη στην Ουάσιγκτον

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τον κ. Πολ Τόμσεν, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου,με αντικείμενο τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Βασίλη Μοσαΐδη, εκτελεστικό διευθυντή της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), όπου έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα προσφοράς υγειονομικού υλικού από την ομογενειακή οργάνωση σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας. Ο κ. Θεοχάρης εξήρε το φιλανθρωπικό έργο των ΑΧΕΠΑ οι οποίοι διαχρονικά έχουν συμβάλλει στη διατήρηση των αξιών του Ελληνισμού μέσα από την παροχή υποτροφιών σε ένα ευρύ φάσμα σπουδαστών.

Στην Παγκόσμια Τράπεζα συναντήθηκε με την κ. Αίγλη Ζαφειράκου, εμπειρογνώμονα σε θέματα εκπαίδευσης όπου έλαβε ενημέρωση για τις δυνατότητες βελτίωσης του επιπέδου της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το σύστημα αξιολόγησης της οργάνωσης ISSA.

Νωρίτερα ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε συνάντηση στο Καπιτώλιο με την κ. Ελίζαμπεθ Χίτος, επιτελάρχη του Γκας Μπιλιράκη που προεδρεύει της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας και της Ελληνικής Επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων (House).