Τηλεόραση

Αν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο, τότε η Κυβέρνηση σαν άλλος μάγος Κόπερφιλντ έχει καταφέρει επί σκηνής να το κρύψει από όλους

“Εάν η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέξει να καλύψει τη  θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων επιλέγοντας πρόσωπο με κομματικά κριτήρια, η επόμενη Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το διατηρήσει ακριβώς για να διαφυλάξει αυτή την ανεξαρτησία”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή των Μάριον Μιχελιδάκη και Φάνη Παπαθανασίου στην ΕΡΤ. Και συμπλήρωσε ότι κατανοεί πλήρως σε ανθρώπινο επίπεδο το δικαίωμα της κυρίας Σαββαϊδου να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να επιθυμεί την αποσύνδεση των ποινικών διώξεων από τα περί παραιτήσεώς της. Όπως τόνισε το θέμα της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας είναι ζήτημα θεσμικό, αλλά και ζήτημα προσώπου του επικεφαλής.

Σχολιάζοντας τις ολιγωρίες και τις πρακτικές της Κυβέρνησης επικαλέστηκε το παράδειγμα της ψήφισης του χθεσινού νομοσχεδίου διευκρινίζοντας, ότι ένα νομοσχέδιο που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος και όχι κάποιου περιουσιακού στοιχείου του δημοσίου καθυστέρησε επί δέκα μήνες μετά τον Ιανουάριο, ενώ δόθηκαν επτά διαδοχικές παρατάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν πέρασαν ποτέ από τη Βουλή.

Αναφερόμενος  στο θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας  είπε ότι ” δεν υπάρχουν δείγματα έναρξης της διαδικασίας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά μόνο ένας αναπτυξιακός νόμος στα αζήτητα κι ένα ΕΣΠΑ εξαφανισμένο, που έχει γίνει μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω».Μετά τη στροφή στο ρεαλισμό η Κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα για παράλληλο πρόγραμμα και ισοδύναμα”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα  του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποσαφήνισε ότι η Οδηγία της Ε.Ε. απαγορεύει την επιβολή συντελεστών 6% και 13% σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, καθώς επιτρέπει είτε την επιβολή κανονικού συντελεστή 23% είτε την απαλλαγή. Παρ’ ολ’αυτά  η Κυβέρνηση συνεχίζει αυτές τις μέρες να περιφέρει αυτή την πρόταση, κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.