Από το Βήμα της Βουλής

Υπάρχουν φορολογικές υποθέσεις υπουργών ή συγγενών τους που παραγράφηκαν;

Υπάρχουν φορολογικές υποθέσεις υπουργών ή συγγενών τους που ελέγχουν οι περιφερειακές διευθύνσεις Κρήτης και Αττικής;

Η Ερώτηση που έμεινε αναπάντητη

«Υπάρχουν φορολογικές υποθέσεις υπουργών ή συγγενών τους που ελέγχουν οι περιφερειακές διευθύνσεις Κρήτης και Αττικής; Μεταφέρθηκαν; Παραγράφηκαν; Έχετε χρέος να τις πάτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση επίκαιρης Ερώτησής του προς το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν υποθέσεις πολιτικών προσώπων και συγγενών τους στις λίστες καταθετών που έχουν οι ελληνικές αρχές και που κινδυνεύουν με παραγραφή.

Πρόσθεσε δε ότι «ο αδικαιολόγητος πλουτισμός πολιτικών προσώπων και οι σκοτεινές διαδρομές του πολιτικού χρήματος πλήττουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και εν τέλει της ίδιας της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό το λόγο οι αρχές πρέπει να είναι πιο αυστηρές στις φορολογικές υποθέσεις πολιτικών».

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την επιλογή των επικεφαλής των φορολογικών αρχών παρατήρησε πως «η καρατόμηση των διευθυντών του ΚΕΜΕΠ και του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις στους ελέγχους, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και αρκετή σύγχυση και ομίχλη ώστε να χαθούν ευαίσθητες υποθέσεις ηθελημένα».

Στα ερωτήματα του κ. Θεοχάρη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.